Ukupan planiran iznos za dodelu mikrokredita u sklopu ovog projekta je 50.000 evra, a maksimalni iznos pojedinačnog kredita je 10.000 evra. Period korišćenja sredstava je 24 meseca, uz šest meseci grejs perioda i nominalnu kamatnu stopu od 4 odsto na godišnjem nivou, dok će se otplata kredita obavljati u jednakim mesečnim ratama.

Kompanija CRH Srbija nastavlja sa programom dodele malih zajmova, takozvanih mikrokredita, za mala preduzeća i preduzetnike sa teritorije Pomoravlja i Šumadije, pod nazivom ,,Idejom do razvoja”.

Nakon prvog ciklusa iz 2012. godine projekat je prepoznat kao sjajna prilika da se utiče na ekonomski razvoj regiona i da se ojača privredni sektor.

Projekat „Idejom do razvoja “ je rezultat saradnje kompanije CRH Srbija, Societe Generale banke i Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja. Cilj projekta jeste razvoj privatnog sektora i podrška za unapređenje njihovog poslovanja, za povećanje konkurentnosti i inovativnosti malih preduzeća i preduzetnika, kao i kreiranja novih radnih mesta kroz investicije u opremu.

Prijem zahteva će se vršiti od 1.12.2015. godine do 30.06.2016. godine, odnosno dok se ne utroše sredstva za ovu namenu.

Potencijalni korisnici kredita prijave podnose Regionalnoj agenciji za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja ili kancelariji za lokalno ekonomski razvoj u njihovoj opštini. Sve potrebne informacije i konkursnu dokumentaciju možete dobiti u CRH Srbiji, kao i u Agenciji i kancelarijama za lokalno ekonomski razvoj u regionu Šumadije i Pomoravlja ili preuzeti sa elektronskih stranica CRH Srbije i Agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja.